Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

miercuri, 15 februarie 2012

Prenume de botez al copiilor, interzise in Romania si in lume

Soarta copiilor de pretutindeni poate fi scrisă de părinţi la înregistrarea prenumelor de botez, întrucât semnificaţia şi inspiraţia din spatele acestora poate avea consecinţe grave asupra celor mici, pe tot parcursul vieţii.

Prenume de botez al copiilor, interzise în România și în lume

La începutul anului 2011, Papa a declarat război parinţilor care pun copiilor prenume ciudate, inspirate de celebrităţi, fructe sau maşini sport, dar cum puterea Bisericii nu mai este ce era, autorităţile au intervenit pentru a reglementa situaţia scăpată de sub control şi a pune ordine în multitudinea de nume de botez cel puţin ciudate. Aşadar, parinţii din lumea întreagă, inclusiv din România, au fost puşi în faţa unei liste cât se poate de obiective cu prenume de botez ilegale:
  • Dacă în trecut, botezul nu putea fi îndeplinit dacă nu alegeai pentru copilul tău al doilea prenume în care sa cinsteşti sfinţii (Maria, Andrei, Mihai, Ana etc.), în zilele noastre, pariţtii pot opta pentru aproape orice prenume. Cu sprijinul autorităţilor, avem printre noi copii fericiţi numiţi Mirel Joacă-Bine, Mariano-Monamur Stelian Ion, Superman Sava, Batman Bin Suparman, Bred Pit, Beckham Figo Zidan Poenaru, Alexandru-Dick Păsarică, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin Cojocaru, Verginica Vacăgrasă. Cu prenumele Strugurel figurează 192 de inşi, Portocala - 65 de persoane, Ministru - 22, Lămâia - 18, Poliţia - 3, Justiţia - 2, Semafor -1
sursa: apropo.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare