Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

joi, 24 iunie 2010

Remedii naturale pentru arsurile solare

Expunerea treptată la soare te poate ajuta să obţii un bronz uniform, dar dacă faci abuzuri, vei avea de suferit! Iată câteva remedii naturale pe care ar fi bine să le ştii, în cazul în care te pricopseşti cu arsuri solare.






Castravetele
Feliile de castravete aplicate pe pielea pârjolită de soare reduc durerea şi hidratează pielea. Un efect garantat vei obţine dacă aplici pe zonele afectate un amestec obţinut din castravete ras şi iaurt.

Oţetul
 Oţetul este foarte eficient pentru calmarea pielii arse. Diluează două linguri într-o cană cu apă, apoi pulverizează amestecul direct pe arsură. Poţi turna două pahare de oţet şi în cadă, când faci baie.



Aloe vera
 Arsurile mai pot fi calmate cu geluri sau cu creme din aloe vera. Acestea sunt uşor de găsit în farmacii şi, în plus, grăbesc vindecarea zonelor expuse excesiv la razele solare.

Duşurile reci
Duşurile reci sunt o adevărată binecuvântare atunci când ai pielea arsă.Pentru a spori efectul, în apa de baie pune zeama de la o lămâie. Nu uita să consumi multe lichide, întrucât acestea ajută la hidratare.
 
Bicarbonatul de sodiu
O soluţie eficientă poate fi şi utilizarea bicarbonatului de sodiu. Dizolvă o parte de bicarbonat în trei părţi de apă, apoi pulverizează pe zonele afectate.

Ouăle
 Amestecă două ouă crude cu două linguriţe de miere de albine. Remediul face minuni aplicat pe arsurile provocate de expunerea prelungită la soare.

libertatea.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare