Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

vineri, 13 noiembrie 2009

Sucurile acidulate favorizează acumularea kilogramelor

Mereu la îndemână atunci când simţi nevoia să-ţi astâmperi setea cu ceva dulce, sucurile carbogazoase nu sunt deloc sănătoase dacă sunt consumate zilnic. Specialiştii atrag atenţia că aceste băuturi afectează dantura, pot fragiliza oasele şi favorizează acumularea kilogramelor........>>>>>

Iata de ce trebuie sa renunti la sucurile acidulate..

Favorizează apariţia cariilor
Conţinutul mare de zahăr şi aciditatea băuturilor carbogazoase înseamnă risc crescut de apariţie a cariilor. Consumul regulat al acestor sucuri sensibilizează dinţii.

Fragilizează oasele
Sucurile nu sunt indicate copiilor şi vârstnicilor, predispuşi la dezvoltarea unor afecţiuni osoase. În general, aceste licori au mult fosfor, care reduce absorbţia calciului în organism.

Cresc riscul de îngrăşare
Dioxidul de carbon din sucurile acidulate măreşte temporar capacitatea stomacului. După ce bei un pahar cu răcoritoare, apetitul creşte cu circa o treime şi vei mânca mai mult.

Pot cauza probleme renale
Un studiu american arată că persoanele care consumă zilnic cel puţin două pahare cu suc acidulat prezintă un risc dublu de a dezvolta insuficienţă renală.

Conţin substanţe cancerigene
Teste efectuate în Franţa şi Anglia pe 230 de băuturi răcoritoare au arătat că, faţă de apa băut, sucurile au, în medie, de opt ori mai mult benzen. Acest compus chimic, recunoscut ca fiind cancerigen, este asociat în special cu apariţia leucemiilor.

Mai mult, cele mai multe sucuri conţin numeroşi coloranţi şi conservanţi, care favorizează dezvoltarea tumorilor maligne. Astfel, consumul regulat, timp de mai mulţi ani, este periculos şi sporeşte semnificativ riscul de a face cancer, au concluzionat specialiştii.

Sursa: libertatea.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare