Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

marți, 29 septembrie 2009

Cum sa te alimentezi pentru o musculatura de nota 10

Secretul unei mase musculare bogate consta mai inainte de toate in consumul de proteine. Carnea, ouale, branzeturile, toate sunt cheia spre un corp frumos. Singura conditie este sa le variezi si sa faci sport!

Cum sa consumi proteinele

Proteinele animale sunt foarte bune din punct de vedere calitativ si sunt folosite de catre corp direct pentru constructia musculara. Tocmai de asta este deosebit de important sa le variezi originea si sa consumi cel putin doua portii de proteine diferite ca sursa in fiecare zi. Insa, pentru ca muschii sa preia aceste proteine, nu uita sa le consumi in combinatie cu zaharuri lente (cereale - grau, porumb, secara, orz, ovaz, orez, paine).

In plus, daca asociezi consumului de proteine si o activitate sportiva, pe langa cresterea masei musculare reusesti sa scapi considerabil si de grasimi.

Cele mai bune alimente pentru musculatura

Carnea rosie: carnurile au in general acelasi aport de proteine, insa carnea rosie est mult mai bogata in fier, mineral esential al hemoglobinei, indispensabil pentru buna functionare a muschilor si a intregului organism.

Ouale: sunt foarte bogate in proteine de o calitate foarte ridicata (acestea contin aproape toate tipurile de acizi aminati). Ouale pot inlocui cu brio carnea sau pestele. Totusi, trebuie sa eviti sa consumi mai mult de patru sau cinci oua pe saptamana intrucat galbenusul contine mult colesterol.

Branza alba: branza contine chiar mai multe proteine decat laptele, in caz ca nu stiai. Asa ca nu o evita, mai ales ca este o sursa excelenta de calciu, indispensabil pentru contractia musculara.

More CSID.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare