Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

luni, 3 august 2009

Bacalaureatul se va desfasura în doua etape - cu trei probe scrise

Ecaterina Andronescu îi ameţeşte iar pe elevi cu noi modificări ale Bac-ului.

Liceenii nu vor mai da examene orale şi vor fi testaţi chiar şi pe parcursul clasei a XII-a, pentru a obţine un certificat european de competenţe. Acestea sunt doar câteva modificări care ar putea fi aplicate din toamnă, dacă ministrul educaţiei cade, zilele acestea, la pace cu sindicatele din învăţământ.

Noul Cod al educaţiei, propus de Ecaterina Andronescu, presupune ca examenul de bacalaureat să fie structurat pe două etape.....>>>>

Examen la mânuirea computerului

√ Prima etapă se va desfăşura pe parcursul clasei a XII-a şi presupune evaluarea unor competenţe, cum sunt cele de comunicare în limba română sau în cea maternă, competenţe de mânuire a computerului şi evaluarea cunoştinţelor de limbi străine. Această evaluare se va finaliza cu un certificat european, care să le recunoască tinerilor competenţele în ţările UE.

√ A doua etapă este examenul propriu-zis de bacalaureat, care va consta în trei probe scrise sau patru pentru cei care studiază şi în limba maternă. E vorba despre o probă obligatorie pentru toţi la limba şi literatura română, una de matematică, obligatorie pentru cei de la profilul real şi una de istorie, obligatorie pentru cei din zona socio-umană.

√ Cea de-a treia probă va fi la alegere, din ariile curriculare specifice.


Alte modificări propuse de ministrul educaţiei

Ministrul a anunţat şi schimbarea modului de admitere la liceu, prin înlocuirea tezelor cu subiect unic cu un test tip PISA, utilizat la nivelul Uniunii Europene. Această examinare verifică nivelul de pregătire al elevilor din toate ţările UE şi va fi susţinută anual, începând din clasa a IV-a.

Sursa: libertatea.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare