Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

marți, 23 iunie 2009

Salatele te ajuta sa slabesti

Nutriţioniştii le includ în orice dietă, pentru că sunt răcoritoare şi ajută digestia. În plus, salatele conţin mai puţine calorii decât majoritatea felurilor de mâncare. Nimeni nu spune însă că trebuie să le consumăm dimineaţă, la prânz şi seara, ci doar că e bine să includem în alimentaţie măcar una pe zi.

Ziua 1: Salată de spanac cu nuci;
Ziua 2
: Salată de orez cu legume;
Ziua 3
: Salată cu piept de pui;
Ziua 4
: salată de broccoli cu iaurt;
Ziua 5: salată de roşii cu brânză;
Ziua 6: salată asortată;
Ziua 7: salată de ţelină cu ton; iata si cum se prepara......


Salată de orez cu legume

Ingrediente: o ceaşcă cu orez, 2 ceşti cu apă, sare şi piper după gust, o roşie potrivită, un ardei gras, o ceapă, 3 căţei de usturoi, o linguriţă ulei de măsline, o linguriţă suc de lămâie, boabe de porum
b.
Preparare: Se fierbe orezul în apă 20 de minute. Roşia şi ardeiul se taie bucăţele, iar ceapa, solzişori şi se amestecă cu sare şi piper, ulei de măsline şi sucul de lămâie. Usturoiul se taie în felii fine şi se pune peste orezul rece. Se amestecă ingredientele şi se lasă la frigider 10 minute.

Salatăcu piept de pui

Ingredinte: câteva frunze de salată verde, 100 g piept de pui fiert sau la grătar, 3 căţei de usturoi, un ardei gras, o roşie potrivită, 50 g parmezan ras, 50
g crutoane, o linguriţă suc de lămâie, o linguriţă ulei de măsline, sare şi piper după gust.
Preparare:
Se spală bine salata, se usucă şi apoi se rupe în bucăţi. Pieptul de pui se taie cubuleţe. Roşia, ardeiul gras şi usturoiul se taie feliuţe. Toate ingredientele se amestecă într-un castron mare, inclusiv crutoanele, iar apoi se condimentează după gust cu sare, piper, ulei de măsline şi suc de lămâie. Parmezanul ras se pune la final.

Salată de roşii cu brânză

Ingrediente: 2 roşii, un castravete, o ceapă, 150 g brânză feta, 8 măsline negre, o linguriţă zeamă de lămâie, o linguriţă ulei de măsline, mirodenii (oregano, busuioc, în funcţie de preferinţe), sare şi piper după gust.
Preparare: Se spală roşiile şi se taie în rondele, iar castravetele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa se toacă. Legumele se pun într-un castron şi se condimentează după gust. Se adaugă brânza tăiată cubuleţe şi măslinele fără sâmburi. Se presară oregano sau busuioc şi se lasă 10 minute la frigider. Atunci când se serveşte, se adaugă iaurtul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.

Salată de ţelină cu ton

Ingrediente: o cutie de ton (100 g), o ceapă, un căţel de usturoi, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o ţelină, o salată verde, 8 măsline negre, o lămâie, sare şi piper.
Preparare: Se curăţă şi se spală legumele şi zarzavaturile. Se dă ţelina pe răzătoarea mică, ceapa, mărarul şi pătrunjelul se taie mărunt, iar salata se rupe fâşii. Se adaugă şi măslinele fără sâmburi. Tonul din conservă se scurge de ulei sau saramură. Se pune totul într-un castron şi se amestecă cu uleiul, zeama de lămâie, usturoiul pisat, piperul şi sarea. Se serveşte după ce a stat la frigider 10 minute.

vezi articolul integral in libertatea.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare