Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

duminică, 8 martie 2009

PARAZITII: Biografi si Noul Videoclip







PARAZITII - MIX Videoclip


PARAZITII, a fost infiintata de catre Cheloo in primavara anului 1994, cateva luni mai tarziu alaturandu-i-se Ombladon.

Prima piesa inregistrata de PARAZITII s-a numit "In'Jur" si a fost gata in toamna anului 1994. PARAZITII si-au inceput cariera sustinand concerte la baluri ale bobocilor si alte manifestari de mici dimensiuni. In iarna aceluiasi an celor doi li se alatura DJ Ies.

Primul album semnat PARAZITII este lansat in 1995, "Poezii pentru pereti", un LP produs independent, fiind cel de-al doilea album de rap din Romania (dupa Racla si inainte de B.u.g. Mafia).

In 1996 urmeaza un nou album, purtand titlul "Nimic normal".

In iunie 1997 PARAZITII lanseaza "Suta", ce avea sa devina albumul rap al anului. Cu aceasta ocazie, explodeaza sound-ul PARAZITII, east-coast si caterinca sociala...

Totusi, intre septembrie 1997 si aprilie 1999 urmeaza o pauza pentru trupa. Singurul moment de stralucire in aceasta perioada este cu siguranta si una dintre cele mai mari realizari profesionale: in urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din Romania, realizate de managerul trupei la radio Fm Austria (cel mai ascultat post de radio pentru tineret), PARAZITII atrag atentia casei de film Lotus Film din Viena, care devine interesata de o colaborare in vederea realizarii coloanei sonore a filmului Nordrand. Rezultatul: Parazitii devine prima trupa de rap din Romania ce apare pe sound "track"-ul unui film, cu drepturi de autor platite, alaturi de Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family, Leila K etc. ( martie 1999).

In iulie 1999, albumul "Nici o problema" vede lumina zilei la A&A Records.

In August 1999, videoclipul piesei "Bagabontzi '99" egaleaza recordul de audienta pe Atomic, iar o luna mai tarziu CNA interzice difuzarea acestui clip.

In luna august 2000 se lanseaza albumul "Iarta-ma", ce are in prima saptamana vanzari de 15.000 de casete si 500 de CD-uri, o performanta la momentul respectiv.

Urmatorul album apare in iunie 2001, dupa o luna de lucru infernala. Albumul se numeste "Categoria grea / Acordeonu' la maxim", are 11 piese noi, o piesa veche in prima auditie si un negativ care lanseaza o actiune fara precedent in Romania.

Pe 28-29-30 mai 2001 au loc filmarile la, probabil, cel mai tare videoclip de rap din tara. Produs de "Silver Bullet" si regizat de un american, are un scenariu inspirat din filmul "Fight Club" si un negativ violent. Piesa aleasa : "Categoria grea" doar ca C.N.A. isi face din nou "datoria" si il cenzureaza.

In septembrie este lansata noua campanie de imagine a trupei PARAZITII si ea poarta numele de "Impusca-te", dupa titlul piesei-imn a acestei campanii care este dedicata luptei anti-playback. Dupa cum se poate observa, de data aceasta mesajul este educativ si initiativa foarte serioasa.

Albumul ce iar a facut valuri printre fani a fost "Irefutabil", album datorita caruia au castigat si cateva premii. Cel mai important fiind "Best Hip Hop" de la premiile MTV Romania. PARAZITII au rupt concurenta si au plecat acasa cu cel mai Hip premiu al serii. Cheloo, Freaka si Ombladon au demonstrat ca hip-hopul este in continuare foarte popular.

In 2004, PARAZITII au lansat "Primii 10 Ani - Best of", un pachet de 2 CD-uri, ce contine toate hiturile din 1994 pana 2004. Aceasta lansare a fost precedata de lansarea clipului "FUCK YO U Romania", piesa ce contine injurii la adresa clasei politice din Romania.

Ianuarie 2005 - Parazitii reintra in studio pentru un nou album. Formula este neschimbata: Cheloo-Ombladon-Freakadadisk

August 2005 apare maxi-single-ul "Violent" ce avea sa anunte un nou album

Noiembrie 2005 asteptatul album "Confort 3" iese pe piata, promovat fiind de al doilea videoclip "Praf". Lansarea a avut loc in club Fire, pe data de 9 decembrie.

15 Februarie 2006 - Bucuresti - Parazitii deschid showul celor de la Wu-Tang Killa Beez

Martie 2006 - este lansat al doilea material discografic semnat CHELOO - "Fabricant de gunoi"

PREMIILE MTV 2006 - PARAZITII CASTIGA - CEL MAI BUN HIP-HOP

Mai 2007 - Ianuarie 2005 Parazitii reintra in studio pentru un nou album. Formula este neschimbata: Cheloo-Ombladon-Freakadadisk

August 2005 apare maxi-single-ul "Violent" ce avea sa anunte un nou album

Noiembrie 2005 asteptatul album "Confort 3" iese pe piata, promovat fiind de al doilea videoclip "Praf". Lansarea a avut loc in club Fire, pe data de 9 decembrie.

15 Februarie 2006 - Bucuresti - Parazitii deschid showul celor de la Wu-Tang Killa Beez

Martie 2006 - este lansat al doilea material discografic semnat CHELOO - "Fabricant de gunoi"

PREMIILE MTV 2006 - PARAZITII CASTIGA - CEL MAI BUN HIP-HOP

Mai 2007 - OMBLADON revine cu un nou material solo, intitulat "Cel mai prost din curtea scolii". Lansarea a avut loc pe data de 24 mai, in club Gossip.

PREMIILE MTV 2007 - CEL MAI BUN HIP-HOP

Noiembrie 2007 - apare un nou album semnat PARAZITII - "SLALOM PRINTRE CRETINI".

website oficial : www.20cmrecords.com

| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare