Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

vineri, 27 martie 2009

Detoxifiere de primavara

Primavara trebuie sa profitam de verdeturile si legumele pe care natura ni le pune la dispozitie. Mai mult decat in orice anotimp, primavara suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica. Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate.

Urzica - este cunoscuta ca o planta cu efecte tamaduitoare remarcabile datorita continutului sau ridicat de saruri minerale: magneziu, potasiu, calciu, nitrati si de vitamine: A, B2, C, K. Ajuta totodata la tratarea alergiilor, in acest caz fiind recomandat consumul sau sub forma de ceai. Urzica joaca un rol important si in protejarea sistemului imunitar al organismului. Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. In plus, urzica are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor.

Spanacul - contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, , B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame).


Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului, fiind utilizata de sute de ani de catre locuitorii din Paraguay in indulcirea ceaiurilor. Cu toate acestea, stevia contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange. Stevia contine glicozide, substante dulci pe care organismul nu le absoarbe insa, si o cantitate importanta de substante minerale precum vitamina A, vitamina C, Zinc, Potasiu, Magneziu, Fier.Consumata in mod frecvent, stevia constituie una dintre cele mai eficiente si rapide metode de detoxifiere a organismului.


citeste articolul integral in garbo.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare