Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

luni, 2 martie 2009

Dacia Duster - primul crossover Dacia! (Photo)

Dacia Duster vine cu un design absolut nou, blocurile optice foarte inguste fiind alungite mult pe lateralele masinii. Partea frontala este destul de masiva, dar coeficientul aerodinamic are o valoare buna – 0,30.

Foarte interesant este faptul ca lateralele sunt asimetrice. In vreme ce partea stanga, a soferului, dispune de o singura portiera, partea dreapta are doua usi, care se deschi in oglinda, accesul in interior fiind astfel deosebit de facil.

Interiorul – deosebit de luminos datorita plafonului transparent - este conceput in stil fantezist, scaunul soferului fiind practic separat de celelalte prin faptul ca face corp comun cu consola centrala. De asemenea, scaunul pasagerului din dreapta poate culisa sub scaunul soferului lasand un spatiu suficient pentru o bicicleta daca se rabateaza si unul din cele doua scaune din spate.


Volumul portbagajului este de 470 de litri. Plansa de bord este deosebit de compacta, iar volanul este prins asimetric de butuc. Ceasurile de bord au fost inlocuite cu un display plasat in stanga volanului, iar butucul acestuia afiseaza informatiile strict necesare, cum ar fi viteza de deplasare.


Conceptul Duster este echipat cu un propulsor turbodiesel, de 1,5 litri dCi, care dezvolta 105 CP si 240 Nm/2.000 rpm. Acceleratia 0-100 km/h este posibila in 9,6 secunde, iar consumul mediu declarat este de 5,3 litri/100 km. O noutate este faptul ca acest propulsor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Jantele sunt unele uriase, cu un diametru de 21 de inch, iar pneurile sunt de la Michelin.


Sursa: sotto.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare