Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

joi, 12 februarie 2009

Legenda Valentine's Day - "Adu-ti aminte de Valentin al tau"



Legenda Valentine's Day, spune ca ziua de 14 februarie este sarbatorita in cinstea preotului Valentin, un om devotat muncii sale si o persoana care a facut sacrificiul suprem, sustinand pana in ultima clipa principiul potrivit caruia „omul a fost creat ca sa iubeasca si sa-si impartaseasca dragostea”. Desi imparatul roman Claudiu al II-lea a dat legi clare privind interdictia aplicata soldatilor din Roma de a nu se mai putea casatori, preotul Valentin a unit in secret inimile a sute de oameni. El facea cununiile in locuri secrete, pana cand imparatul Claudiu a descoperit. Imparatul i-a cerut preotului Valentin sa renunte la crestinism, si implicit la misiunea sa, in favoarea armatei romane. Refuzand propunerea imparatului, preotul Valentin a ales sa ramana devotat credintei sale pana acolo incat a renuntat la propria-i viata, fiind intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind 'Adu-ti aminte de Valentin al tau.'


Valentine's Day are totusi meritul de a scoate la iveala cat de creativi pot fi oamenii cand vine vorba de impartasirea dragostei.



In Fuzhou, capitala provinciei chineze Fujian, doi indragostiti au vrut sa arate intregii lumi cat de mult se iubesc, notandu-si juramintele pe un perete plasat intr-o piata publica. "Perete dragostei" din Fuzhou, imbracat in catifea rosie are imprimate doua inimi intrepatrunse si un mesaj pentru toti trecatorii: "Happy Valentine's Day". Cei doi si-au motivat gestul prin faptul ca au vrut sa intampine cum se cuvine sarbatoarea din 14 februarie.



Tot chinezii, care se pare ca sunt cei mai inspirati de dragoste in acest an, au amplasat intr-un mall din Shangai un Chrysler PT Cruiser pe care l-au "tras" in ciocolata alba (Foto: NorthFoto). Peste 200 de kilograme de ciocolata alba au fost folosite de maestrii cofetari pentru a transforma autovehiculul intr-un desert-surpriza de Valentine's Day. Oare cine va fi norocosul sau norocoasa care va primi dulcele bolid drept cadou?



sursa: 9am.ro
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare