Cautare AdSense

Cautare pe blog

reclama

joi, 20 noiembrie 2008

Mintea nu este un vas care trebuie umplut, ci un foc care trebuie aprins.

Studiile au demonstrat că există alimente care ne pot face mai inteligenţi, mai fericiţi şi, de ce nu, mai norocoşi. Iată câteva fructe şi legume care ajută creierul să funcţioneze mai bine.

Pentru memorie. Multe studii au arătata că memoria este În stânsă legătură cu alimentaţia. Specialiştii spun că cele mai bune rezultate În memorie le au morcovii şi ananasul, care conţine magneziu. Este indicat să beţi un pahar de suc pe zi.

Pentru fericire. Starea de bine este de foarte multe ori dată de alimentele pe acre le ingerăm zi de zi. Cele mai bune stări ni le dau ardeii iuţi (de preferat cei roşii), căpşunele (minimum 150 g pe zi) şi bananele (conţin vitamine şi calciu).

Pentru reuşite la examene. Alimentele indicate pentru a te relaxa Înainte de examen şi a-ţi oferi o stare de siguranţă sunt: varza (de preferat în salate), lămâia (se bea un pahar de suc de lămâie cu miere înainte de examen) şi afinele.

Pentru concentrare, alegeţi fructele de mare: scoici, creveţi (100 g pe zi), ceapă (1/2 pe zi), ghimbir (1/2 de rădăcină pe zi în salate), nuci, chimen, din care se face ceai (două linguriţe zdrobite de seminţe se opăresc într-o cană de apă clocotită).

Pentru funcţionarea bună a creierului: uleiul de peşte, soia, zahărul natural, nucile şi alunele.
Sursa
| More

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis???

„Aboneaza-te si vei fi la curent cu cele mai noi stiri de pe acest blog”... Introdu adresa ta de e-mail:

ShareThis

Postări populare